Українська активістка FEMEN розповіла про свою…Sasha back from Tunis 5/06/2013

YouTube Preview Image

Alexandra Shevchenko tells how she was expelled from Tunis where she was bringing support to the 3 FEMEN prisoners.

Українська учасниця FEMEN Олександра Шевченко у середу вирушила до Тунісу, щоби підтримати спільниць з організації, які постали перед судом за топлес-протест. Однак стати грудьми на захист затриманих соратниць українка не змогла: поліція затримала її у готелі та депортувала до України.

При цьому, Олександра Шевченко скаржиться, що невідомі чоловіки застали її в одній білизні, попри те, що під час акцій FEMEN вона звикла показувати значно більше своїх жіночих принад. Про невдалу подорож до Тунісу вона розповіла в інтерв'ю Євроньюз.

Олександра Шевченко, активістка FEMEN:
"Троє чоловіків забігли до кімнати, я не встигла відправити повідомленням, ні подзвонити нікому. Вибачте на слові, я була в одній спідній білизні. Вони сказали, без всяких церемоній, — збирай свої речі, одягайся, вирвали з рук комп'ютер і не представляючись, не демонструючи жодних посвідчень, не називаючи жодних імен, сказали, щоб я слідувала за ними.

Ми. як FEMEN. не маємо змоги приїхати до цієї країни і допомогти нашим активісткам там навіть якимось словами чи поглядом, тому що ми будемо просто депортовані. Тому зараз через вас я прошу можливості звернутися до міжнародних правозахисних організацій, щоб вони могли відправити своїх послів, які б мали змогу там на місці зустрічатися з активістками і, можливо, передавати їм правила поведінки в такому страшному і небезпечному місці.

Туніс, країна, в якій 40 років назад президент публічно, своїми руками, знімав з жінок паранджу і казав про те, що вони є повноправними членами суспільства, зараз перетворюється на фундаменталістську країну і все, що зараз відбувається з активістками там, — ще одне підтвердження цьому.

Вони були на суді у туніському національному жіночому одязі — це щось на кшталт паранджі, і це спосіб тиску на дівчат, щоб змусити їх повірити в те, що вони зробили якесь зло, і просто вибити з них дух свободи і боротьби.


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://brief.ly/~zkQvB$Bl

Leave a Reply