Protest Femen tegen verdwijning Amina Tyler

Met de blote borsten strijd voeren tegen prostitutie, dictatuur en godsdienst. Eerst gebeurde dat alleen in de Oekraïne, maar nu in de hele wereld. Silvio Berlusconi, Vladimir Poetin en de Paus zijn al met dit nieuwe feministische protest van Femen geconfronteerd.

Deze maand riepen de topless activisten de 'Internationale Dag van de Topless Jihad' uit. In verschillende Europese steden gingen ze de straat op om te demonstreren tegen de verdwijning van de Tunesische activiste Amina Tyler. Tyler werd met de dood bedreigd nadat zij naaktfoto's op haar Facebookprofiel plaatste waarbij ze kritische teksten over haar borsten schreef.

In EenVandaag gesprekken met Amina Tyler en Alyaa Elmahdy over hun lot nadat ze naakt poseerden in respectievelijk Tunesië en Egypte.

Publiciste Hassnae Bouazza vraagt zich af hoe effectief deze acties zijn: zitten moslima’s hier wel echt op te wachten? Volgens Alexandra Shevchenko van Femen Duitsland is het de enige manier om hun boodschap over te brengen en wereldnieuws te worden.


Short link: [Facebook] [Twitter] [Email] Copy - http://brief.ly/~5Hc5P$47

Leave a Reply